Вариант на ген, свързан с активните личностни черти,  влияе върху

...
Вариант на ген, свързан с активните личностни черти,  влияе върху
Коментари Харесай

Хората на действието живеят по-дълго: доказват го и генетични изследвания

Вариант на ген, обвързван с дейните личностни черти,  въздейства върху човешкото дългоденствие, откриха учени от Калифорнийския университет в Ървин, написа Science Daily.

Алелът  DRD4 7R, създаден на ген, който дава отговор за рецепторите на допамин в нервните кафези, се открива в доста по-висока степен при хората над 90 години и е свързван с нараснала дълготрайност на живота при лабораторни мишки.

Изследването, извършено от Робърт Мойзис, професор по биохимия в Ървин и психиатъра доктор Нора Волков, е оповестено онлайн в Journal of Neuroscience. 

Изучаваният от него генетичен вид е обвързван с нарасналата реактивност към околната среда. Носителите му са по-мотивирани да търсят обществени, интелектуални и физически действия. Също по този начин той е обвързван с така наречен " хиперактивно разстройство с недостиг на вниманието " и разнообразни форми на рисково държание.

" Този генетичен вид е може и да не въздейства непосредствено върху дълголетието ", споделя проф. Мойзис, " само че той е обвързван с личностни черти, които е потвърдено, че са значими за един по-дълъг и по-здравословен живот. "  

" Ясно е документирано, че колкото повече участвате в обществени и физически действия, толкоз по-вероятно е да живеете по-дълго. Би могло в действителност да е толкоз просто. "

Източник: Science Daily

Източник: obekti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР